Политика на приватност

Gumi.mk e едиствен корисник на информациите што ќе ги оставите на оваа страница.

Gumi.mk ќе ги користи вашите лични податоци исклучиво за техничките потреби на е-продавницата, можете да добиете информација од нас за новите производи, услуги или промоции за кои мислиме дека се од заеднички интерес. Во случај да не сакате да ги добивате овие информации имате опција за исклучување. 

Вие можете во секој момент да пристапите и да ги промените Вашите лични податоци оставени на gumi.mk.

Го задржуваме правото на измена на гаранциските услови и условите за приватност во било кој момент без претходна најава и истите стапуваат на сила веднаш по донесувањето. Во таа насока го задржуваме и правото на промена на цени без претходна најава

Регистрација на Гуми.мк

Не е потребна регистација за да се користи оваа веб страница. Регистрацијата е неопходна само при комплетирање на наплатата и тогаш од купувачите се бара да ги внесат следниве податоци: име, презиме, е-mail адреса, корисничко име, лозинка. телефонски број,  со цел за полесно комуницирање при доставата.
Доколку се регистрирате, можете да пристапите, промените или избришете Вашите податоци кои сте ни ги оставиле преку одделот Моја сметка со едноставно логирање на Вашиот профил и пристапување на секцијата “Детали за сметка” .

При процесот на наплата gumi.mk ги побарува следниве податоци од купувачот: контакт инфомации и адреса за испорака. 

Gumi.mk се обврзува да ја заштити безбедноста на Вашите лични податоци. Вашите податоци грижливо се чуваат од губење, уништување, фалсификување и неовластен пристап. Доколку има некои промени во нашата политика за заштита на личните податоци, тие ќе бидат објавени во оваа изјава за заштита на личните податоци, на почетната страница и на други места за кои сметаме дека се соодветни. 

БЕЗБЕДНОСТ НА ПОДАТОЦИТЕ

Сериозно ја сфаќаме безбедноста и превземаме бројни мерки на претпазливост со цел да се заштити безбедноста на лични податоци. Се користи HTTPS безбедносен протокол при обработка и пренос на информациите до нашите сервери. Вие можете да пристапите до Вашите лични податоци на нашата веб-страна со внесување на Вашата лозинка и корисничко име. Оваа лозинка е шифрирана. Ние Ви препорачуваме да не ја споделувате вашата лозинка со никого. Вашите лични податоци се зачувани на заштитен сервер, до кои само ние имаме пристап. Ние шифрираме одредени чувствителни податоци со користење на Secure Socket Layer (SSL) технологија, за да се осигураме дека Вашите лични податоци се обезбедени како што се пренесуваат на нас.

Податоци за плаќање: Податоците кои ги внесувате при плаќањето односно купувањето, од Вашата платежна картичка не се зачувуваат или пренесувваат преку нашите сервери. Трансакциите се процесираат преку платежниот процесинг систем на банката со која соработуваме Халк Банка која е сертифицирана од VISA и MasterCard за процесирање на трансакции. Во моментот кога го вршите плаќањето и ги внесувате податоците истите се процесираат преку HTTPS безбедносниот протокол на банката со користење на  Secure Socket Layer (SSL) технологија и за нас не се видливи податоците од Вашата платежна картичка, едиствена информација за Вашата трансакција која е видлива за нас е Вашето Име и Презиме од платежната картичка и сумата на која е извршена трансакцијата, додека сите останати се енкриптирани. 

Обработка на податоците

Ние ги користиме собраните податоци кои се образложени во оваа Полтика за заштита на лични податоци со цел:

  • работење, одржување и подобрување на нашиот веб сајт и услугите кои ги нудиме, како и други програми;
  • понуда на реклами базирани на вашите интереси, push нотификации, комуникација и понуди за производи и услуги од нас нашите бизнис соработници, вклучително и комуникација базирана на геолокација;
  • да го олесниме правењето нарачка на сајтот и процесот на купување; 
  • да ви одговараме на Ваши барања и прашања;
  • анализа и спроведување на истражувања;

Политика за колачиња

Вие ни ги оставате Вашите податоци кога се регистрирате, зачленувате, креирате профил, вршите купувате купување или искористувате купони или на било кој начин имате интеракција со нашиот сајт. Исто така собираме податоци и кога не контактирате онлајн преку електронска пошта за корисничка поддршка и кога оставате коментари во онлајн заедниците за коментирање и споделување мислења. Покрај тоа собираме податоци и од други извори и на други начини со цел да го подобриме искуството и да ги оствариме маркетинг целите.

За подобро корисничко искуство, Gumi.mk користи „колачиња“ (eng.”cookies”). Со понатамошно користење на веб-страницата, се сложувате со користење на политиката на приватност и колачиња. Користењето на колачињата се користат за: неопходни колачиња, претпочитани, статистички, маркетиншки, колачиња за перформанси и функционалност и колачиња од социјални медиуми. Некои од овие колачиња се поставени од надворешни провајдери (трети страни). За повеќе детали посетете ја страната Политика за колачиња

Офицер за заштита на лични податоци

Кристијан Московски Николовски
077/451 – 777
email: info@gumi.mk

Прифаќање на условите

Со користење на оваа страница корисникот се согласува со одредбите од оваа Политика за приватност. Доколку не се согласувате со Политиката, ве молиме не користете ја интернет-страницата. Вашето континуирано користење на интернет-страницата следејќи ги промените на оваа Политика ќе се смета за ваше прифаќање на дадените промени.